Yeni ÜyelikÜye GirişiSipariş Takibi


Bitki Bakımı

Bu bölümde evimizin ve bürolarımızın vazgeçilmezi saksı bitkişleri hakkında bakım önerileri ve alırken nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda bilgilendirmeleri siz müşterilerimize sunacağız.

İç mekan bitkilerini sera veya dükkanlardan satın alıp bulunduğunuz ortama götürdüğünüzde, bazılarının yapraklarının hızla sarardığını, çiçeklerinin solduğunu, uzun süre yaşamadığını görebilirsiniz. Özellikle ithal bitkilerde meydana gelen olumsuzlukları, aldığımız bitkinin kalitesine, satıcıların yanlış yönlendirmesine bağlar, problemler tekrar ettiğinde bitki almamaya karar verir ve yeşil dostlarımızdan uzaklaşırız. Bitkilerin bozulmasının çeşitli nedenleri olabilir, ama kendi hatalarımızı da göz ardı etmemeliyiz.

Bitkiyi nereye koyacağımızı iyi bilmeli, onları uygun yerlere yerleştirmeliyiz. Doğru bitkiyi doğru yere koymazsak başarı sansımız oldukça azalır. Bitki hiçbir zaman koltuk, sandalye, vazo vs gibi istediğimiz köşeye koyabileceğimiz bir aksesuar değildir. İnsan isteklerine paralel ihtiyaçları olmadığı anlamına gelmez. Konuşmamaları veya hızlı hareket edememeleri onların farklı ihtiyaçları olduğunu göstermez. Onlar için sevgi de bir besindir. Bazen saksıları ufak olduğu halde sadece sevgiyle büyüdükleri hayretle görülmüştür. Yeşil dostlarımızı seçerken ışık ve ısı şartlarını, bitkinin konulacağı yerin genişliği gibi etkenleri göz önünde bulundurmalıyız. Bütçemizi iyi belirlemeli ve karşımızdaki satıcıya ne istediğimizi tam olarak anlatmalıyız. Bitki boyları aynı olsa bile fiyatlarında büyük farklılıklar olabilir. Örneğin 160- 170 cm yükseklikte üç köklü Dracaena marginata ile aynı boydaki, ancak daha yaşlı olan üç köklü Dr.Compacta arasında üç kat fiyat farkı vardır. Bitkiyi yerleştireceğimiz alan dar ise ve palmiyelerden hoşlanıyorsak, çabul büyüyen ve genişleyen Areca yerine, daha ağır ve yayılmadan büyüyen Kentia seçilmelidir. Direkt güneş alan bir ortamda Kentia, Dracaena marginata yerine, yaprakları güneşe daha dayanıklı Ficus veya Yucca kullanılmalıdır. Kısmi gölge olan ortamlarda Ficus benjamin, Fujer, yani eğrelti türleri yerine, daha ağır büyüyen, kalın gövdeli, koyu yeşil, etli yapraklı bitkiler kullanılmalıdır.
Salon bitkilerinin satın alındığı en uygun zaman, gelişme sezonları içinde iç ve dış ısının dengede olduğu ilkbahar ve sonbahar arasıdır. Kış aylarında seralardan 18-20 derecede ve nemli ortamlara alınan bitkiler, evlerin kuru ve sıcak havasında uzun süre bocalayacaktır.
Isı farklılıklarının artmasıyla birlikte bozulma riskide artar. Soğuk veya sıcak hava da zararlıdır. Hava ister soğuk, ister sıcak olsun, araba içinde bırakılan bitkiler kısa sürede kararır, yanar ve ölür. Evlerdeki kuru havanın bitki üzerindeki olumsuzluğunu azaltmak için; satın alınan bitkinin yaprakları ve uçları yanık, kararmış, yırtılmış olmamalıdır. Yaprak üstünde veya gövdede hastalık belirtisi olabilecek yapışkan ve kabuğumsu oluşumlar bulunmamalı, goncalı bitkiler seçilmelidir.Özellikle kış aylarında alınan bitkilerde ilk bir hafta on gün içerisinde görülen alt yapraklardaki birkaç sararma ve dökülme, ortam değişikliği nedeniyle normaldir, dökülmeler bir iki hafta içinde yavaşlar ve biter.
Eğer yeni çıkan yapraklarda da yanmalar oluyorsa, bakım hatası yapılmaktadır. Büyük olasılıkla ortam bitki için çok kurudur. Ortamın ısısı düşürülmeli ve yapraklarına duş yaptırmalıdır. Sararma ve kuruma devam ederse bitkiyi aldığınız yere başvurmalı ve yardım almalısınız. Aldığınız bitkinin kökleri saksı içini sarmış ve dışarı çıkmaya başlamışsa saksı hemen büyütülmelidir. Kökler saksı içini kaplamışsa, ancak yine de bitkiyi istediğiniz renkte ve yapıdaki bir başka saksıya geçirmek istiyorsanız, kökleri koparmadan, yaralamadan, saksı altına drenaj yaparak saksıyı değiştirebilirisiniz.

Saksı Çiçekleri

Kentya Bitkisi:

Saksı çiçekleri arasında en dayanıklı olan salon bitkisidir. Gösterişli ve büyük salon ve ofislerde kullanılabilir.

bakımı kolay saksı çiçeğidir.

oda sıcaklığında 15-25 derece arsında sıcaklıklarda muhafaza edilmelidir.

Gün ışığı bol olan bir ortamda tutulmalı, ortamın nem ve sıcaklığına göre sulama yapılmalı her sene saksı büyütülmeli ve toprak değiştirilmelidir.

Kentia çiçeği sipariş verilirken yaprakların hasarsız ve toplu şekilde durmasına dikkat ediniz. Yayvan ve dağınık yapraklı olan kentya bitkisi daha yaşlıdır.

 

Areca Bitkisi:

Areca çiçeği yaprak şekli olarak kentia çiçeğiyle çok yakın olmakla birlikte daha inve ve sık yapraklıdır.Türkiye şartlarında çok uzun ömrü olmayan bir çiçek tir. Bol aydınlık direkt güneş ışığı almayan bir ortamda muhafaza edilmeli. Oda sıcaklığında tutulmalıdır, hassas bir çiçek olduğundan klima, kalerifer yakınına konmamalıdır. kesinlikle hava akımı olan yerlerden uzak tutulmalıdır.

çiçek siparişi vERİLİRKEN YUKARDAKİ HUSUSLARA DİKKAT EDİLMELİDİR.

Difembahya Bitkisi

Difembahya geniş yapraklı uzun ömürlü bir bitkidir. Bol aydınlık yerlerde tüm çiçek bitkileri gibi hava akımına maruz kalmayan yerlerde muhafaza edilmeli,

yaprakları nazik olduğundan herhangi bir zemine değmemelidir. salonlarda geniş yer kaplar.

sulama ortamın nemine göre, çiçeğin toprağı kontrol edilerek yapılmalıdır  

Antorium Bitkisi (antoryum)

 En kolay yetiştirebileceğimiz çiçekli bitkilerden biridir. Bu gösterişli bitki yapraklarının ve çiçeklerinin muhteşem görüntüsü ile hep göz önünde olan bir bitkidir.

Antoryum (Anthurium) bitkisinin yetiştirilmesi, bakımı ve sulanması:

*Doğrudan güneş ışığı istemeyen bu bitki dolaylı ışıklardan da yararlanabilir.

*Güneş ışığını gören kısımlar ışığa doğru bir eğilimde bulunur. Bu eğilmeleri engellemek için çiçeğin gölgede kalan kısımlarını belirli aralıklarla değiştirmeliyiz.

*Çok fazla soğuk ve sıcak havada bırakmak çiçeğin yapraklarına ve köklerine zararlıdır.

*Hava akımlarından kolay etkilenen antoryum bitkisini bu etkiden korunmalıdır.

*Antoryum bitkisi diğer bitkilerde olduğu gibi sulamada kullanılacak su dinlendirilmiş su olmalıdır. 

*Her bitki gibi zamanla topraktaki vitamin ve mineralleri tüketen bitkiye yılda en az bir kere vitamin ve mineral desteği sağlanmalıdır.

*Antoryum bitkisinin saksı değişimi bahar aylarında özellikle mayıs ayında yapıolmalıdır,2 senede bir saksı ve toprak değişimi yapılmalıdır.

*Antoryum bulunduğu yerde başka cisimlerle temasta bulunmamalıdır.

Sulamada en önemli unsurlar;

-kış aylarında su ihtiyacı daha azdır, aralıklarla ve çiçeğin toprağı kontrol edilerek sulanmalıdır aynı zamanda soğuktyan korunmalıdır.

-Yaz aylarında ise bitkinin suya olan ihtiyacı artacağından bitkiye verilen suyun arttırılması gerekmektedir.

-Su toprağın her tarafına ulaştırılmalıdır.

-Bitkiyi sularken kullanılan kap her sulamada aynı ölçüde, sulamalar aynı günde ve aynı miktarlarda su dökülmelidir.

-Antoryumda çok büyük bir değişiklik görülmediği sürece sulanmada kullanılan kap, ölçü ve su miktarı değiştirilmemelidir.

*Antoryum bitkisini yetiştirmede en önemli kural kış aylarında oda sıcaklığının 12 °C nin altında olmaması gerektiğidir.

*Antoryum bitkisi genellikle yaz aylarında çiçek açar ve çiçeklerini kış aylarına doğru dökerek bir dinlenme sürecine girer.

*Yılın belirli gününde sararmış veya çürümüş yaprakları makas yardımıyla budanmalıdır.

Antoryum (Anthurium) Bitkisinin Çoğaltılması:

*Antoryum bitkisinin gelişimi pek hızlı olmaz. Boyu çok fazla uzamaz.

*Çoğaltılması sırasında köklerinden ayrılan antoryum derhal ayrılan köklerinden başka bir saksının içine dikilerek çoğaltılır.

*Bu yönteme kökten ayırma yöntemi denilmektedir. Kökten ayrılan 2.bitkimiz en kısa zamanda büyüyerek çiçek açar ve diğer bitkide tekrar kök vermeye başlar.

*Antoryumun çoğaltılması en uygun zaman mayıs ayıdır.

 Bambu Çiçeği Bakımı

Bambu


 

Suda yaşayan bambu dekoratif olup ofis, büro ve evlerimizde bulunabilecek egzotik bir bitkidir.

Bambu bitkisinin yetiştirilmesi, bakımı ve sulanması:

*Bambu rahat bir şekilde büyümek için güneş ışığına ihtiyaç duyar.

*Güneş ışığını aldığı bölgedeki yapraklar güneşe doğru bir eğilimde bulunur.

*Aydınlığı seven bitki güneş ışığı, evlerimizde ofislerimizde bulunan aydınlatıcı ışıklardan da yararlanabilir.

*Yaprakları bulunduğu ortamda herhangi bir cisme temasta bulunmamalıdır.

*Rüzgârdan ve hava akımlarından her bitki gibi bambu da olumsuz yönde etkilenmektedir.

*Bu sebepten ötürü bambu rüzgârdan ve hava akımından korunmalıdır.

*En çok dikkat edilmesi gereken husus suda yaşayan bambularımızın sularını haftada 1 kez taze su ile değiştirmektir.

Bambu BitkisininÇoğaltılması:

*Bambuyu isteğimize göre küçük parçalara keserek belli bir süre suya koyarak köklenmesini sağlamalıyız.

*Bu işlemden sonra köklenmiş dalımızı yeni bir saksıya uygun toprak ve uygun saksıya dikerek yeni bir bambu bitkisi elde edebiliriz.

*Bambunun suda kalan kesilmiş bölümünü hava akımından korumak amacıyla bu bölümü dondurucu silikon veya mum gibi cisimlerle havayla olan ilişkisini kesmeliyiz.

*Zamanla suyun üstünde kalan kısım yaprak vermeye başlayacaktır.

*1. ve 2. bambularımıza da aynı sulama, yetiştirme ve bakım işlemlerini uygulamalıyız

 Bambu Bambu


Bambu Bitkisi, Bambu Çiçeği, Bambu Ev Çiçeği, Bambu Bitkisi Bakımı, Bambu Bitkisi Yetiştirilmesi, Bambu Bitkisi Sulanması, Bambu Bitkisi Toprak

-bambunun sulaması bakımı ve saksı değişimi  Bambu

Bambu Bitkisinin Bakımı, Yetiştirilmesi, Sulanması, Toprak - Saksı Değişimi ve Budanması Hakkında Genel Bilgiler Bambu

 


Evdeki çiçekler zararlımıdır ?

 

 

Evimizdeki bitkiler veya süs çiçekleri
solunumlarında gündüzleri havadaki karbondioksiti alarak oksijen verirler ama
geceleri ise bizim gibi oksijen alarak karbondioksit verirler. Bu nedenle de
çiçeklerle aynı odada uyumanın, havadaki oksijen azalacağı için zararlı
olabileceği konusunda genel bir inanış vardır. Aslında bu doğrudur ama sanıldığı
kadar tehlikeli değildir.

Konuyu daha iyi anlamamız için bir bitkinin aynı anda yaptığı iki işi bilmemiz
lazım. Birincisi hücrelerin nefes alışı, ikincisi de ışık ve klorofil özümlemesi
diye de adlandırılan fotosentezdir. Bu iki olay tamamen birbirinden farklı, iki
ayrı işlemdir.

Tüm canlı hücrelerde olduğu gibi bitki hücrelerinin de yaşayabilmeleri için
havadaki oksijene ihtiyaçları vardır. Havadan nefes yolu ile aldıkları oksijenle
şeker gibi gıda moleküllerini yakarlar, enerji kazanırlar. Bu, gündüz ve gece
yaşamları boyunca durmaksızın devam eder.

Bitkilerin yapraklarındaki hücreler aynı zamanda gündüzleri ışıkla birlikte
fotosentez işlemini gerçekleştirirler. Yani bitki gündüzleri her iki işlemi
birlikte yaparken geceleri sadece nefes almaya devam eder.Çiçekler Fotosentez işleminde
saksı çiçekleri havadan karbondioksiti alıp oksijen verirler. Ancak hücreler buradan
çıkan oksijeni nefes almada tekrar kullanırlarken, nefes verişteki
karbondioksiti de fotosentezde kullanırlar.

Ortalama yetişkin bir insan, hareketsiz durumda bir dakikada 15, bir günde 20
bin kez nefes alır. Her solumada yarım litre hava ciğerlerine girer. Yani
dakikada 7-8 litre havayı ciğerlerine çeker ve tekrar verir. Bu, günde 11 bin
litre hava demektir. Aslında nefes alırken havadan oksijen alıp karbondioksit
veririz ifadesi de tam doğru değildir.

Aldığımız havada hem oksijen vardır, hem de karbondioksit. Verdiğimizde de aynı
şekildedir ama oranları değişiktir. Ciğerlerimize aldığımız havadaki oksijen
oranı yüzde 21 iken dışarı verdiğimizdekinde yüzde 16'dır. Yani her nefeste
aldığımız havanın yüzde 5-6'sı vücudumuzda oksijen olarak kullanılır.
Dolayısıyla havadan aldığımız günlük oksijen miktarı ortalama 570 litre
civarındadır. Çiçekçi

Gündüzleri yeterli ışık altında, çiçeklerdeki fotosentez işlemi, bitkinin nefes
almasından daha yoğundur. Yani ortaya fazladan oksijen çıkar ve gündüzleri
odanızdaki havadaki oksijen miktarını artırırlar. Geceleri ışık olmadığından ve
karanlıkta fotosentez işlemi yapılamadığından, nefes almaya devam eden
bitkilerden çıkan karbondioksit miktarı daha çoktur. Çiçek siparişi

Evlerimizdeki bitkilerin veya süs çiçeklerinin gündüz çıkardıkları fazla oksijen
ve gece verdikleri karbondioksit miktarı, insanın soluduğu havanın içindeki
oksijen miktarı yanında o kadar azdır ki sağlığımızı etkileyebilmesi mümkün
değildir. Ancak kapısı, penceresi hava sızdırmaz küçük bir odada, dev bitkilerle
birlikte yatma gibi bir alışkanlığınız varsa başka tabii? Çiçek gönder çiçekçi,

çiçek siparişi

 

Kunkuat Bitkisi Yetiştirilmesi, Sulanması, Toprak - Saksı Değişimi, Çoğaltılması, Budanması Hakkında Bilgiler

Kumkuat


Kumkuat: siparişi

 Bir tür meyve ağacı olan kumkuat göze çok hoş görünen yapısıyla ve meyveleriyle evdeki bahçemizdir

 Kumkuat bitkisinin yetiştirilmesi, bakımı ve sulanması:

*Doğrudan güneş ışığı istemeyen bu bitki dolaylı ışıklardan da yararlanabilir.

*Çok fazla soğuk ve sıcak havada bırakma çiçeğin yapraklarına, çiçeklerine, meyvelerine ve köklerine zararlıdır.

 *Hava akımlarından kolay etkilenen kunkuat bitkisi bu etkiden korunmalıdır.

 *Her bitki gibi zamanla toraktaki vitamin ve mineralleri tüketen bitkiye yılda en az bir kere vitamin ve mineral desteği sağlanmalıdır.

 *Saksı değişimi genellikle sıcak ayların başlangıcı olan mayısta yapılmalıdır.

 *Kumkuat bulunduğu yerde başka cisimlerle temasta bulunmalıdır.

 Sulamada en önemli unsurlar;

 -Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak çok az sulanmalıdır.

 -Yaz aylarında ise bitkinin suya olan ihtiyacı artacağından bitkiye verilen suyun arttırılması gerekmektedir.

 -Su toprağın her tarafına ulaştırılmalıdır.

 -Bitkiyi sularken kullanılan kap her sulamada aynı ölçüde, sulamalar aynı günde ve aynı miktarlarda su dökülmelidir.

 - Kumkuatta çok büyük bir değişiklik görülmediği sürece sulanmada kullanılan kap, ölçü ve su miktarı değiştirilmemelidir.

 *Kumkuat bitkisini yetiştirmede en önemli kural kış aylarında oda sıcaklığının 12 °C nin altında olmaması gerektiğidir.

 * Kunkuat bitkisi genellikle yaz aylarında çiçek açar ve çiçeklerini kış aylarına doğru dökerek bir dinlenme sürecine girer.

 

*Bitkiye kış aylarında musluktan aldığımız soğuk çeşme suyunu vermemeliyiz. Verdiğimiz su oda sıcaklığında olmalıdır.

Kumkuat Bitkisinin Çoğaltılması:

* Kumkuat bitkisinin gelişimi pek hızlı olmaz. Boyu çok fazla uzamaz.

*Çoğaltılması sırasında köklerinden ayrılan kumkuat derhal ayrılan köklerinden başka bir saksının içine dikilerek çoğaltılır.

*Bu yönteme kökten ayırma yöntemi denilmektedir. Kökten ayrılan 2.bitkimiz en kısa zamanda büyüyerek meyve verir ve diğer bitki de tekrar kök vermeye başlar.

*Kumkuattın çoğaltılması en uygun zaman nisan ayıdır.

*1. ve 2. kumkuatımıza da aynı sulama, yetiştirme ve bakım işlemlerini uygulamalıyız.

 

Bonsai Bitkisi Yetiştirilmesi, Sulanması, Toprak - Saksı Değişimi, Çoğaltılması, Budanması Hakkında Bilgiler

Çiçek Diyarı

Çam Dallı Bonzai


Bonzai (Bonsai):

 Ilıman iklimlerde yetişen evlerin, ofislerin ve iç mekânların en güzel çiçeklerindendir.

Bonzai, Bonsai bitkisinin yetiştirilmesi, bakımı, budanması ve sulanması:

*Sulamalar arasında toprağın az miktarda kurumasına izin verirseniz aşırı sulamadan bonzai bitkisini korumuş olursunuz.

*Bununla birlikte sulamaya ihtiyacı olduğunda, ağacın suya ihtiyacı giderilmelidir.

 *Aşırı sulamadan sakınmak toprağın sadece üst tarafını nemlendirip tamamını sulamamak değildir.

 *Her sulama yapldığında toprağın tamamıyla ıslatılarak kuru bölge kalmamasına özen gösterilmelidir ki bonzai bitkimiz sağlıklı ve diri kalsın.

 Şekillendirme Budaması:  Ağaç gençken yapılan oldukça sert bir budama şeklidir. Ağacın temel şekli bu budama ile ana dalı bırakarak veya ileride bir fayda sağlamayacaksa ana dalında kesilerek yapıldığı budamadır. 

Bakım Budaması:  Şekillenen ana dallar üstünde her yıl veya iki yılda bir yapılması gereken budama şeklidir. Bu yolla bonzainin şekillenmesini sağlamış oluruz.

 Çimdikleme: Dalların gelişimini kontrol edebilmek için yeni filizleri koparmaya çimdikleme diyoruz. Yeni filizler çok hassas olduğundan birçok durumda bu işlemi kesici aletlerle değil elimizle de yapmamız mümkündür.

*Doğrudan güneş ışığı istemeyen bu bitki aydınlık ortamları tercih eder.

*Bitkiyi çok fazla soğuk ve çok sıcak havada bırakmak çiçeğe zarar verebilir.

 

*Hava akımlarından kolay etkilenen bonzai bitkisi bu etkiden korunmalıdır.

 *Her bitki gibi zamanla topraktaki vitamin ve mineralleri tüketen bitkiye yılda en az bir kere vitamin ve mineral desteği sağlanmalıdır.

 *Bonzai bitkisi bulunduğu ortamda başka cisimlerle temasta bulunmamalıdır.

 *Yılın belirli gününde sararmış veya çürümüş yaprakları makas yardımıyla budanmalıdır.

 Sulamada en önemli unsurlar;

 -Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak susuz bırakılmamasına dikkat edilmelidir.

 -Yaz aylarında ise bitkinin suya olan ihtiyacını tamamen gidermek için bulunduğu ortam dikkate alınarak haftada bir ya da iki kez sulanmalıdır.

 -Su bitkinin her bölümüne ulaştırılmalıdır.

 

-Bitkiyi sularken kullanılan kap her sulamada aynı ölçüde olmalıdır.

 

-Sulamalar aynı günde ve aynı miktarlarda su ile yapılmalıdır.

 

-Bonzaide çok büyük bir değişiklik görülmediği sürece sulanmada kullanılan kap, ölçü ve su miktarı değiştirilmemelidir.

 

* Bonzai bitkisini yetiştirmede en önemli kural kış aylarında oda sıcaklığının 12 °C nin altında olmaması gerektiğidir.

*Bitkiye kış aylarında musluktan aldığımız soğuk çeşme suyunu vermemeliyiz.

 *Verdiğimiz su oda sıcaklığında olmalıdır.

Bonsai Siparişi: www.cicekdiyari.com