TÜKENDİ
Deve Tabanı (Monstera Deliciosa)
Deve Tabanı (Monstera Deliciosa)
Deve Tabanı (Monstera Deliciosa)
Deve Tabanı (Monstera Deliciosa)
Deve Tabanı (Monstera Deliciosa)
Deve Tabanı (Monstera Deliciosa)

Deve Tabanı (Monstera Deliciosa)

40 Kişi Ortalama 4 puan verdi.Maks. Puan : 5
Stokta Yok  Gelince Haber Ver 

Çiçek Kodu : 2814

Ürün Boyutu : Saksı dahil toplam boy 175-185cm

Bu çiçek sadece İstanbul'a teslim edilebilir. İstanbul dışı ürünleri için tıklayın.

12165
,00 TL
(KDV DAHİL)
Harika vazolarımız ile çiçeğinizi özelleştirin
Etiketler: saksı çiçekleri 

Ülkemizde deve tabanı çiçeği olarak da bilinen monstera deliciosa bitkisinin kökeni Amerika kıtasının yağmur ormanlarına dayanır. Kendinden delikli yaprakları bitkiye göz alıcı bir güzellik katar. Deve tabanının bu sade güzelliği, minimal dekorasyona sahip iç mekanlar için çok uygundur. Bu gösterişli bitkinin az bilinen bir özelliği ise, nadiren de olsa ürettiği meyvelerinin yenebilir olmasıdır. Deve tabanı çiçeği ayrıca hava temizleme özelliği sebebiyle de sıkça tercih edilir. Monstera bitkisinin en büyük avantajı da bakımının kolaylığıdır.


Tüm Ürünler 6 Taksit

ÖZELLİKLER

Güneş İhtiyacı Doğrudan, dolaylı
Bitki yüksekliği170-175 cm
Isı İhtiyacı15-21 derece
Yenilebilme DurumuHayır
Saksı genişliğiKış aylarında suauz bırakılmamılıdır. Yaz aylarında ise ayda en az iki krre sulanmalıdır.
Saksı Tipiİlave ücretle. Seramik yada metal

Deve Tabanı Bakımı Nasıl Yapılır?

Deve tabanı bakımı için gereken ilk şey, drenajı yüksek ve derin bir saksıdır. Saksının üçte biri turbalı gübre ile doldurulduktan sonra bir bitki destek çubuğu saksıya nazikçe yerleştirilir. Bitkinin kökleri saksıya koyulur ve kalan toprak da saksıya eklenir. Bitki ipleriyle destek çubuğuna bağlanan çiçek, her iki yılda bir saksı değişimine ihtiyaç duyacak kadar büyür.

Deve tabanı bakımı için normal oda sıcaklığı ve nem miktarı yeterli olsa da, bitki daha nemli koşullar oluşturulması halinde daha çabuk güçlenecek ve büyüyecektir. Bitkinin sağlığı için gereken sıcaklık 18°C ile 30°C arasındadır. Monstera bitkisinin 15°C altındaki sıcaklıklarda tutulmaması en iyisidir.

Deve Tabanı Nasıl Sulanır?

Doğrudan ve güçlü güneş ışığına uygun olmayan monstera deliciosa bitkisinin, hafta bir veya iki kez sulanması yeterlidir. Her sulamanın ardından toprağın kuruması beklenip ardından tekrar sulama yapılabilir. Gün ışığına yoğun maruz kaldığı bir konumda tutulduğunda daha sık sulamaya ihtiyaç duyan bitki, gölge bir konumda daha az sulama gerektirir. Monstera bitkisi, sulama için filtrelenmiş ya da bir gece dışarıda bekletilmiş suya ihtiyaç duyar.

Deve Tabanı Nasıl Çoğaltılır?

Deve tabanı çoğaltma işlemi, kesilen dallar ile kolayca gerçekleştirilebilir. Çoğaltma işlemi için en popüler yöntem havai köklendirme yöntemidir. Bu yöntemde bitkinin dalları keskin ve temiz bir budama makası ile kesilir. Plastik bir poşet, çiçek ya da bataklık yosunu ile doldurulur. Dalın kesilen sapı yosun ile hafifçe sarılır. Yosuna bir miktar su sıkılır ve nemlenmesi sağlanır. Plastiğe sarılan yosun, lastik kullanılarak bağlanır. Bu yöntemde yosunlu bölgenin, kökler çıkana kadar nemli olduğundan emin olunmalıdır.

Deve Tabanı Nasıl Budanır?

Deve tabanı bitkisi, diğer bitkiler kadar budamaya ihtiyaç duymaz. Kökleri zararsız olan bu bitkinin fazla uzayan kökleri temiz bir budama makası ile kesilebilir ancak en ideal olanı köklerin toprağa gizlenmesidir.

Deve Tabanı Çiçeği Neden Ağlar?

Deve tabanı bitkisi yaprakları bazen üzerlerinde çiğ tanelerine benzer damlacıklar oluşturabilir. Bu durumla karşılaşan kişilerin aklına deve tabanı çiçeği neden ağlar sorusu gelebilir ancak bu durumun açıklaması oldukça basittir. Yaprakların yüzeyindeki damlacıklar ilk bakışta su damlaları gibi görünür oysa yaprakların yüzeyinde oluşan bu madde, bitkinin salgıladığı xylem sap denen bir yapıdır. Bu damlacıklar damlama yöntemiyle bitkiye su taşıma görevi üstlenirler. Fazla sulama sebebiyle yaprak yüzeyine taşan bu yapılar, kolayca engellenebilir. Bu durumun önüne geçmek için bitki gündüz saatlerinde sulanabilir.

Deve Tabanı Fiyatı

Deve tabanı fiyatı bitkinin boyutuna, yaşına ve sağlık durumuna göre değişiklik gösterir. En eski ev bitkilerinden bir tanesi olan deve tabanı fiyat olarak diğer bitki türlerine göre daha yüksek olsa da, uzun ömürlü olması ve ihtişamlı görüntüsü ile tüm iç mekan bitkilerini kenara bırakabilir. Çiçek Diyarı’nda çiçek severler için özel olarak yetiştirilmiş Monstera Deliciosa, özel ve şık saksısı ile güvenle teslim edilir.

Sitemize Gelen Yorumlar (3)
  1. nsariogullari@hotmail.com

    Çok teşekkürler internetten hiç çiçek göndermediğim için çok teredütlüydüm ama giden çiçek resimden bile güzel.

    GönderenNedret sariogullari-
  2. sercandogr@gmail.com

    ilk defa alışveriş yaptım 2 gün önceden vermiştim siparişi ve teslimatı da tam zamanında yaptılar. Gayet özenli ve güzel geldi çiçeğim. Çok güzel çiçekler var Tekrar alacak olursam ilk buradan bakacağım. Ben memnun kaldım Tavsiye ederim.

    Gönderensercand-
  3. yaseminturk1@outlook.com.tr

    Mükemmel bir kalite ve hızlı teslimat için çok teşekkürler

    GönderenYaseminTürk-

    Değerli müşterimiz, Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederiz, Bizi tercih ettiğiniz için biz teşekkür ederiz.

    GönderenÇiçek Diyarı-20.11.2020

  4. Tüm yorumlar için tıklayın.
YORUM EKLE
İşaretleyin: